Retroboutique - Magazin online de mobila si decoratiuni
Material draperie Ston Spring

Cod produs: IS12-ATH-STON1

Dimensiuni: 280 cm

Termen de livrare: 5 - 7 zile

101 lei

Athenea

 • Garanție extinsă 24 luni
 • Livrare gratuită peste 300 de lei.
 • Tariful standard este de 19 lei.
 • 031 228 5140
 • Modalitati de plata+
  • Plata ramburs
  • Plata online
  • Plata in rate
  • Plata prin transfer bancar

Nici că se putea o draperie mai potrivită pentru dispoziţii solare. Când vă simţiţi în vervă, plină de energie - în dimineţile de duminică, de pildă - veţi găsi că draperia Ston Spring cultivă de minune această stare. Cu al său imprimeu floral bogat, frumos pus în valoare de fundalul alb, modelul Ston Spring înveseleşte decorul oricărei camere. Acestui tip de ţesătură i se pot da felurite întrebuinţări: draperii cochete, feţe de pernă decorative, tapiţerii uşoare, feţe de masă, huse.

Caracteristicile draperiei Ston Spring:

 • exclusiv online la Retro Boutique
 • compoziţie: 50% bumbac, 50% poliester
 • culori: alb, mov
 • fabricat în Spania

Preţul afişat este pentru 1 metru liniar. Numărul de metri liniari doriţi poate fi setat în pagina de coş, în câmpul "Cantitate".

Lățime
280 cm

Garanţia tuturor produselor din portofoliul Retro Boutique este de 2 ANI.

Daca după achiziţie se constată un defect de fabricaţie sau de material, clientul are dreptul să ceară repararea sau înlocuirea produsului.

Dacă înlocuirea produsului nu este posibilă (nu se pot asigura produse identice pentru înlocuire), atunci clientul are dreptul să ceară reducerea corespunzătoare a preţului sau rambursarea întregii contravalori a produsului neconform.

Clientul are dreptul să solicite returul unui produs, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 30 de zile lucrătoare de la primirea produsului, conform Ordonanţei nr. 130/2000 completată de legea 51/2003 şi de OUG nr.34/2014. Retro Boutique va rambursa în cel mai scurt timp contravaloarea produsului (maximum 14 zile calendaristice) de la data informării de către consumator a deciziei sale de retur şi acceptarea returului.

Consumatorul nu este obligat să-şi justifice decizia de retur şi nu va suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) şi art.14 din O.U.G Nr.34/2014 (costurile directe de returnare).

Produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare în care a fost livrat. Retro Boutique recomandă păstrarea ambalajului original pentru protejarea integrităţii produselor pe timpul transportului.

Ghid de măsurare a perdelelor și draperiilor

Înainte de a începe, câteva sfaturi:

 • desenează o schiță a fiecărei ferestre și notează pe aceasta valorile măsurate
 • este recomandabil să folosești o ruletă metalică
 • nu uita regula de aur: "Măsoară de două ori, ca să tai o singură data"
Măsurarea lungimii

Înainte de a face măsurătorile, îți recomandăm să montezi șina sau galeria. Aceasta se amplasează la cca 15 cm deasupra marginii superioare a ferestrei. De asemenea, indiferent de sistemul ales, acesta trebuie să încadreze fereastra (ideal, câte 20 cm la stânga și la dreapta acesteia).

Dacă folosești șină, măsoară lungimea acesteia între cele două capete. Dacă folosești galerie, măsoară lungimea barei, fără a include terminaţiile decorative (finialele):
Masurarea sinei perdelei/galeriei

Dacă dorești ca perdeaua sau draperia să acopere numai fereastra, măsoară lăţimea acesteia dintr-o muchie în cealaltă, incluzând orice fel de ancadrament sau cornişă decorativă. La valoarea obținută adaugă 40 cm (20 cm de fiecare parte a ferestrei). Dacă draperia va fi confecționată din două bucăți, adaugă încă 2,5 cm (astfel, când tragi draperiile, marginile se vor suprapune și nu vor lăsa să treacă lumina).

Masurarea ferestrei fara sina/galerie

 

Factorul de încrețire este numărul cu care se multiplică valoarea măsurată mai sus, pentru a obține lungimea totală a perdelei/draperiei. Încrețirea se alege în funcție de grosimea materialului, dar și de stilul amenajării (ex: o amenajare în stil clasic cere falduri mai bogate).

 • perdele: 2 ... 2,5 x lungimea măsurată
 • draperii: 1,8 ... 2 x lungimea măsurată

 

Măsurarea înălțimii

În funcție de preferințe, înălţimea perdelei sau draperiei se măsoară de la marginea superioară a sistemului de prindere

Masurare incepand de la capatul galeriei

până deasupra pervazului, sub pervaz sau până la podea:

Calculul inaltimii draperiei
Pentru o amenajare romantică (ex. dormitor shabby chic), atât perdeaua cât şi draperia pot fi lăsate să se aşeze pe podea, la înălțimea măsurată adăugându-se 10-15 cm.
Dacă perdeaua cade deasupra unui calorifer, atunci înălțimea va fi măsurată lasând liberi 3 cm deasupra caloriferului, pentru a permite aerului cald să circule în încăpere.
Păreri clienți
 • Publicat pe10 Aug. 2015deJula Amalia

  Buna seara,
  Preturile draperiilor, exemplu: https://www.retroboutique.ro/perdele-si-draperii/tesaturi-premium-intrigo/material-draperie-ston-spring-3910, sunt stabilite penreu ce dimensiune? exemplu: pt 100cm sau ?
  O seara frumoasa,
  Amalia Jula.

  • Publicat pe10 Aug. 2015deRetro Boutique
   Buna ziua! Pretul afisat este pentru un metru liniar de tesatura, latimea balotului fiind cea mentionata in pagina de produs (280 de cm, in exemplul dvs). Daca va mai putem fi de folos si cu alte informatii, va rugam sa ne spuneti.
  Răspunde
 • Publicat pe26 Aug. 2015deLucica
  Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine cu un calcul? As vrea sa pun draperii la dormitor si nu stiu exact cati metri liniari de material ar trebui sa cumpar. Peretele cu geamul are 3,12 m (lungime) si 2,5 m (inaltime). Multumesc! Numai bine!
  • Publicat pe27 Aug. 2015deRetro Boutique
   Bună ziua! În măsura în care galeria de prindere are lungimea peretului, respectiv 3,12 metri, aveţi nevoie de 3,12 m x 1,8 (coeficient de încreţire al draperiei) = 5,6 metri liniari de material x 106 lei = 593,60 lei. Înălţimii de 2,5 metri i se adaugă 0,2 metri (rezerva de rejansă şi tiv) – acestea vor fi acoperite de lăţimea de 280 cm a balotului şi vă vor rămâne şi bucăţele de material din care să confecţionaţi un şnur de prindere a draperiei.
  Răspunde
 • Publicat pe17 Mar. 2017deMonica B.
  Buna ziua!
  Am in sufragerie doua geamuri inalte dar inguste: 76 cm latime/260 inaltime. Ma ajutati cu un calcul?
  De asemenea avem si usa de la balcon, dar unde nu as dori draperie. Trebuie alt sistem de prindere pe usa, dar as dori acelasi material. Realizati si astfel de lucruri? Sau dvs. doar trimiteti materialul urmand ca draperiile sa fie duse ca un croitor pt a fi realizate?
  • Publicat pe20 Mar. 2017deRetro Boutique
   Bună ziua! Tocmai am lansat serviciul de croitorie, astfel că putem confecționa perdele și draperii pe comandă. De asemenea, lucrăm cu un furnizor de șine, astfel că vă putem oferi și această componentă (dacă sunteți din București sau împrejurimi realizăm și montajul). Vă vom suna în cursul zilei pentru a discuta detaliile.
  Răspunde
Adaugă un comentariu