Idei de amenajare

E timpul să te cunoști !

Prezent, trecut și viitor, pentru unele persoane se măsoară în minute, ore, zile și ani. Pentru altele reprezintă momente de fericire cu cei dragi sau de tristețe în singurătate. Acum vezi că ai nevoie ca o persoană să te susțină și să te felicite. Iar tu să faci asta la rândul tău. Sau poate ai nevoie de un moment de intimitate pentru a te îngriji pe tine după efortul depus pentru toată familia. Sigur ai aflat ceva despre tine în lunile ce au trecut din acest an ce a început altfel.

Fiecare zi a fost tot mai apăsătoare. Acum vrei să te desprinzi de starea emoțională și chiar fizică ce te-a cuprins. Mediul în care stai și-a arătat nevoile. Lucruri pe care nu le foloseai și-au găsit întrebuințarea. Iar tot ce e în jurul tău îți cere o schimbare. Poate e nevoie doar de un obiect care să fie liantul locuinței tale. Cel mai dorit poate să fie un fotoliu comod. Să poți să iți petreci serile citind fără să te doară spatele. Sau un lampadar care să dea o lumină mai plăcută. Ori un candelabru care să răspândească strălucirea cristalelor pe catifeaua în care este îmbrăcată canapeaua. Dar cel mai important este locul de unde lucrezi dacă se întâmplă să fii acasă. Un scaun comod te va ajuta să petreci timpul de lucru într-un confort necesar pentru tine.

În centrul detaliilor

Detaliile de pe birou, fie fotografii din copilărie înrămate, vaza de la mama sau daruri simbolice, au o importanță pentru tine. Sunt în armonie cu locul tău de lucru pentru că le-ai ales după ceea ce simți. Iar trecutul este parte din cine ești tu azi.  Moment cu moment, toate adunate, se regăsesc în gândurile și sentimentele tale. Dar uneori poți să le vezi prin obiectele ce te înconjoară. Fie mici suveniruri păstrate ca aminitiri sau obiecte de mobilier necesare. Astfel orice schimbare în casă este răspunsul unei nevoi sau a unei dorințe de a lua parte la o noutate.

După aceea este prezentul cuprins de o continuă necesitate de schimbare. Lucrul de acasă sau izolarea pentru o perioadă îndelungată aduce noutăți în viața ta. De exemplu, pentru un confort în aceste situații este necesar să îți schimbi stilul și programul de lucru, poate chiar și locul de unde lucrezi. Fie un birou de acasă, sau un loc diferit de lucru cu restricții neceare pentru desfășurarea activităților. E timpul să te cunoști și să schimbi ceva pentru tine.

Nevoia de nou

Fiecare zi poate să reprezinte un nou început prin alegerile tale. Stilurile moderne de amenajare sunt caracterizate printr-o continuă adaptare la nevoile omului modern. Astfel este și această perioadă în care noul devine o necesitate, iar schimbările se pot observa ca fiind mai frecvente. Transformările neprevăzute îți definesc viața actuală. Tu devii altă persoană prin mici schimbări, iar tot ce e în jurul tău trebuie adaptat nevoilor tale.

În primul rând se simte nevoia de susținere. O încurajare reciprocă pentru a merge mai departe cu speranță. Noi îți oferim idei, experințe și viziunea de atmosferă pentru fiecare stil. Cu fiecare articol încercăm să aducem o nouă imagine asupra spațiului de locuit și uneori chiar asupra spațiului public.

Mai presus de toate te încurajăm să cauți inspirația acasă. Deschide ochii și descoperă creativitatea pe care o ai. E timpul să te cunoști și să îți recunoști pasiuniile. Prețuiește timpul pe care îl ai și te vei prețui pe tine. Astfel te vei cunoaște, înțelege și iubi mai mult. Iar creativitatea o descoperi pas cu pas. Fiecare zi e diferită și cel mai bine poți să simți asta experimentând puțin câte puțin din hobby-urile tale.

Un hobby-u sau o schimbare

Azi alege să îți iei o foaie și un creion. Este doar o idee. După aceea te așezi la biroul de lângă fereastră și vrei să desenezi. Dar e important ce alegi. Posibil să petreci mai mult timp încercând să afli ce îți dorești cel mai mult să schițezi. Într-o rochie înflorată, potrivită pentru o plimbare de primăvară, te învârți în gânduri. Atunci realizezi cât de mult îți plac rochiile. Și începi să desenezi un nou model de rochie. O combinație între trendurile tale preferate. O rochie care să combine materialele, culorile și formele care te reprezintă. Și cel mai important e că o faci special pentru tine. Un strop de egoism este o necesitate de a fi fericit cu tine însăți.   

Dar unde se găsește biroul tău? Nu prea îl foloseai pentru pasiunile tale și l-ai dat într-o parte, undeva lângă un perete ferit de lumină. Ar trebui sa fie aproape de fereastră pentru a desena într-un confort necesar pentru această activitate. Câteva mutări prin casă reprezintă o altă activitate care te va face să te simți bine. Sigur, e un efort fizic foarte mare, dar e bine-venit când petreci mai mult timp în casă. In orice caz, e bine să ai ajutor pentru mutarea obiectelor grele sau voluminoase. După ce ai mutat biroul la fereastră, vezi că ai un mare gol pe perete. Poate e spațiul potrivit pentru comoda elegantă pe care ți-o doreai. Vrei să aduni fotografiile înrămate din vacanțe pe care să le vezi alăturate. Toate anotimpurile prin care ai trecut și ai ales anumite locuri de care să te bucuri. Va fi un loc al amintirilor.

Rezultatul alegerilor tale contează

Un dor care te cuprinde uneori te va îndemna să privești fotografiile adunate pe comodă și vei zâmbi. Și toate astea într-o singură zi? Nu ești obișnuită cu aceste activități, dar vei afla că au un mare avantaj. E timpul să vezi cum te simți și să te cunoști pe tine fără influența altora. Nu mănânci la fel, nu dormi la fel, nu gândești la fel. Zilele trec și întrebările despre tine se adună. Realizezi cât de puțin te cunoști. În orice caz, la final de zi grăbești pasul prin casă spre acea comodă pe care ți-ai dorit-o. A trecut prea mult timp până ai adus-o în căminul tău. Cu alte cuvinte ți-a luat prea mult să poți privi fotografiile așa cum ți-ai dorit. Ție ce îți place să faci?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*