Idei de amenajare

Trăiește într-o lume roz! Sensibilitatea culorii (III)

Iarna este perioada în care preferi un living cât mai frumos, elegant și colorat. Un spațiu de unde să nu simți lipsa serilor de vară sau a soarelui din vacanță. O cameră de zi care să aibă caracteristicile camerelor prezentate în reviste de specialitate. O amenajare cât se poate de plăcută pentru a te simți confortabil. Trăiește într-o lume roz pentru a te bucura de fiecare clipă!  

Te-ai întrebat de ce se folosește expresia “ viață roz”? Culoarea este un  puternic factor psihologic. Îți poate condiționa starea și poate schimba radical atitudinea față de lucruri care altfel pot fi neplăcute. În plus, poți avea parte de o atitudine pozitivă și să trăiești într-o lume cu adevărat roz. Poți zâmbi mai mult simțind ceva mai ușoare toate greutățile vieții. Dar atâtea zâmbete te vor înconjura de oameni iubitori. Ei vor aprecia că le-ai schimbat ziua prin simpla ta prezență radiantă. Mai presus de toate, această culoare te ajută să te bucuri și de cel mai rece anotim. Iar alături de cei dragi timpul trece mai plăcut.

Personajul principal

Pe stăzile umede, lumea se grăbește spre casă. Din aglomerație se citește o siluetă tânără. Cizmele casual și înalte o ajută să poarte un mers grațios și ușor de sesizat. O plăcere de a te simți liber când mergi cu încredere. Hainele sunt simple și totuși transmit ceva aparte. Asocierea reușită a tuturor pieselor vestimenatre pe care le poartă este pur și simplu stilul ei de viață. Zi de zi iese din casă cu plăcerea de a-și afișa gusturile în materie de modă. Părul îl poartă blond deschis. Iar machiajul este mereu simplu cu un ruj într-o culoare caldă. Ea este Irina, tânăra care trăiește într-o “lume roz”.

O persoană delicată și încântătoare va avea mereu surpize de oferit. Gusturile se reflect în tot ceea ce o înconjoară. Hainele pe care le poartă și machijul ales sunt bucuria ei când pleacă de acasă. Însă mobilierul pe care îl așează cu atenție în propria casă este bucuria ei intimă. Detaliu cu detaliu se compune tabloul vieții pe care a ales-o Irina. O fată care se exprimă fără reținere. De aceea a ales un job care cere constant o creativitate fără limite. Ea lucrează în publicitate alături de un bun prieten din copilărie, Răzvan. La muncă se face remarcată prin sinceritatea și finețea cu care se exprimă. Zâmbetul cald și gesticulările hotărâte îi aduc atenția cu care e obișnuită.

Irinei îi place să se răsfețe în căldura delicată a living-ului. Acesta a fost amenajat de o bună prietenă specializată în design-ul de interior. Profesie care implică creativitate și pasiune pentru frumos și confortul fiecărei persoane. Camera este încărcată cu pasiuni, obiecte cu valoare simbolică sau ornamente clasice. În plus, mobilierul este atât clasic, cât și modern prin linia simplă a canapelei, fotoliilor și meselor.

O canapea capitonată

Locul preferat de privit dar și de stat este și cel mai comod. Este vorba de o canapea cu trei locuri și tapițerie din catifea lila. Sensibilitatea atingerii catifelei este o intimă plăcere. Culoarea pudrată îi amintește de fardul de obraz preferat. Reflexiile timide de culoare în razele dimineților realizează adevărate cadre, parcă desprinse din povești. Spătarul capitonat este una din dorințele Irinei. Acest detaliu, aparent mărunt, îi amintește de timpul petrecut cu bunica ei în copilărie. Irina s-a mutat în orașul considerat cutia cu comori a României, Cluj-Napoca. Prin urmare o vede mult mai rar pe femeia care i-a oferit această educație pentru frumos. Cuvintele cele mai potrivite de la bunica ei când s-a mutat au fost “trăiește într-o lume roz!”.

O canapea capitonată nu este doar aspectuoasă. Formele curbate care dau eleganță dezvăluie mult mai multe decât lasă de înțeles la o privire fugară. Geometria definește o piesă de mobilier care se poate considera a fi printre cele mai comode. Eleganța sa este greu de asemănat.

Pătura roz de iarnă

Apusul devreme de iarnă arde “reținut” catifeaua colorantă lila. Picioarele din metal auriu transmit discret opulența din viața modernă. Cu bun gust se vede dimensiunea picioarelor redusă aproape la minim. Astfel încât să nu se deterioreze calitatea vizuală produsă de catifea.

Vrei să intri într-o cameră mare cu mobilier foarte îndrăzneț cromatic care să fie în armonie. Designul este important pentru a obține un echilibru plăcut între frumos și eficient. Materilele și culoarea pot schimba orice formă. Mobilierul suportând cele mai plăcute transformări. Mai presus de toate, trebuie să dai o șansă formelor, culorilor și materialelor. Poți vedea puterea lor prin aoscieri realizate de specialiști. Descoperi că două lucruri care nu îți plac capătă o altă înfățișare prin alăturarea lor.

Culorile fugare de toamnă vor dispărea sub pătura blândă a iernii. Albul va domni elegant o scurtă perioadă de timp. Astfel încât serile pot fi mai plăcute privite din fotoliul roz ales pentru Irina. Ea l-a așezat aproape de fereastră pentru a observa schimbarea anotimpurilor. Lumina lampadarului transformă camera de zi în centrul micului univers al casei Irinei. Lumina caldă dă viață spațiului în care se află acest corp de iluminat. Forma cu linii drepte, în contrast cu mobilierul clasic, reprezintă un punct de atracție în living. Indicând sensul unei zone limitate de relaxare. Citirea unei cărți, sub strălucirea de cupru care se observă din interiorul lampadarului, devine o plăcere. Exteriorul de metal ajunge să fie perceput aproape ca un decupaj în fundalul vopsit roz pastel. Acesta capătă o a treia dimensiune prin profilele decorative aplicate cu elganță.

Un fundal are și ornamente, mici sau mari, care să arate importanța pe care a câștigat-o. Două frunze din metal auriu se văd atipic într-un cadru aparent elegant. Canapeaua arată mai multă strălucire cu aceste ornamente deasupra ei.

Lumina de zi și de seară

Zi de zi atmosfera se schimbă. Lumina artificială este un puternic factor în schimbarea atmosferei într-o cameră. Posibilitatea de controlarea luminii, prin poziție, intensitate și culoare, este un mare avantaj de care mulți uită. Lustra își lasă umbra tot mai jos pe peretele ce găzduiește vitrina. Un alb cu aspect vintage este rama cea mai elegantă pentru seturile de pahare din cristal. În spatele sticlei clare se află ordonate paharele preferate de Irina. Le-a ales cu drag pentru a-și primi prietenii pregătită pentru orice ocazie. Mai presus de toate, curbele vitrinei din lemn masiv de brad seduc privirile. De la picioarele cabriole până la transparența perfectă a sticlei. În centrul camerei se află cele trei mese de cafea cu blat crem și structură metalică. Designul e foarte avantajos deoarece toate trei pot ocupa loc cât una.

Înainte de toate este dorința pentru ideea unui spațiu unic. Fiecare persoană e unică, iar asemănările cu alte persoane nu anulează asta. Intrând în camera de zi realizezi cu ușurință că amintirile se adună în camera cea mai expusă. Privirea părăsește în grabă un obiect pentru un altul. Totul e plăcut și oferă o stare de extaz și încântare. Să te aflii într-un astfeld e loc al poveștii cuiva. Trăiește într-o lume roz la propriu pentru a avea o viață roz. Culorile au avut mereu un rol important prin influența psihologică pe care o lasă asupra tuturor. E clar că rozul arată o stare de bine, o viață pozitivă și o carieră în ascensiune.

Istoria mobilierului

Cândva, mobilierul definea frumusețea și caracterul gazdei. Obiectele de înfrumusețare, machiajul și hainele erau mai puțin importante. Pentru a te remarca în cercul de oameni dorit era nevoie de altceva. Azi, mobilierul poate fi orice a fost înainte. De la primele forme clasice recunoscute în istoria mobilierului până la formele abstracte din cotidianul secolului XXI. Sau de la interpretarea unei șcene de artă până la reproducerea celor mai neașteptate forme organice.

În secolele precedente, mobilierul era atât de important încât redarea sa fidelă în picturi era absolut cerută. În fotografii se folosea mobilierul pentru a arăta o anumită condiție. O dorință de a fii în pielea modelului din reclame, în pielea personajului pe care îl reprezenta. Se dorea achiziționarea fiecărei piesele vestimentare la care se realiza reclama, ori mobilierul din decorul reprezentării.

Pe fotoliul gri stă adormită o pisică birmaneză. Mustățile lungi se confundă în culoarea catifelei. Spătarul în formă de scoică e un joc elegant și totuși contemporan. Picioarele metalice păstrează linia cromatică și stilul canapelei. Liniștea serilor este întreruptă de plăcerea pisicii de a toarce în brațele Irinei. Cele două fotolii din catifea sunt împărțite între Irina și pisica ei birmaneză, Perry. Pe cea mai mică masă de cafea își lasă cana preferată cu ceai de iasomnie. Aburii îi distrag pisica. În timpul în care îi acordă toată atenția felinei, Irina își dă jos papucii. Îi place să simtă materialul pufos din care este realizat covorul. O altă atingere delicată a materialelor, alese pentru o stare de bine continuă. Camera de zi devenind o oază de relaxare și răsfăț.

Feminitatea spațiului

În serile grăbite, lumina caldă a lampadarului, aplicelor și a lustrei reflectă un elegant ambient. Jocul de umbre arată senzual bogăția atât a elementelor clasice, cât și a elementelor contemporane ca aspect. Maniera în care piese de mobilier au fost alăturate transmite confirmarea unui talent aparte de asociere. O canapea vizibil modernă ca formă, vibrează visual foarte plăcut lângă o vitrină solidă și elegantă. Aspecul vitrinei influențează intenționat prin finisajul aparent de vechime. La prima vedere nu oricine își dă seama de eleganța simbolică a florilor din vaza de sticlă. Așezată pe comoda de televizor, o adaptare modernă a mobilierului, păstrează o imagine grațioasă.

Un spațiu atât de mare, merită evidențiat prin simple dar elegante simboluri ale feminității. O lumină plăcută și rar atât de blândă cuprinde spațiul. Deși viața modernă tinde să ducă femeia în centrul dezvoltărilor, feminitatea nu va înceta. Ea va fi mereu asociată cu fragilitatea și delicatețea. Semne clare ale necesității de atenție și bucuria de a i se îndeplini dorințele.

Gândurile unei schimbări

În viața de zi cu zi e atâta muncă de făcut, atea obligații doar pentru a trăi. Dincolo de eforturile zilnice, vrei să ai apreciere. Uneori tinzi spre confort și speranță. Un loc care să îți arate că ești specială. O cameră de alinare în care să îți aduni toate micile vise. Gânduri și dorințe devenite palpabile. O canapea de catifea ca un divan ce își așteaptă doamna. Mici senzații, emoții, excitații de bucurie în serile egoiste. Imaginația merge cu repeziciune spre cele mai apreciate și exotice piese de mobilier. Te relaxezi privind piesele de mobilier preferate. Știi că tu ai găsit designul la care nimeni nu s-a mai gândit. Poate e plăcut să fii propriul designer pentru propria locuință. Doar ai citit articolele revistelor lună de lună și blogurile de specialitate. Ai fost atentă fără eforturi la schimbările în modă și design de interior.”

Toate acestea sunt simple frânturi din gândurile Irinei. Își imaginează cum ar fi viața dacă are aduce mici schimbări. Ca o descoperire a propriilor gusturi prin asumarea de riscuri. Imaginația se poate dezvolta, iar asta face Irina seara pentru a se relaxat. Își propune ca din când în când se se rărfețe. Mai schimbă un fotoliu, masa de cafea sau poate un corp de iluminat. În concluzie participă puțin câte puțin la adaptarea design-ului ales împreună cu prietena ei. Perfecțiunea reprezentată prin reviste, televiziune și blog-uri este doar o idee pentru perfecțiunea de care tu ai nevoie. Puțin câte puțin, piesă cu piesă, alegerea mobilierului ideal pentru propria casă devine o plăcere, chiar pasiune.

Detaliile șcenariului

Un sfeșnic de sticlă stă pe comodă. Bețișoare parfumate și lumânări aromate. Taburetele cu imprimeu cu flori tomnatice stă în fața comodei. Realizată din lemn de brad cu blat din lemn de stejar. Dimineața, Irina vede pete de lumină creând scenete, mereu diferite. Cercurile de lumină se plimbă necontrolat pe mobilierul atent aliniat. Fiecare clipă, zi, dimineață și seară e o incontrolabilă plăcere de liniște într-o lumină divină.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*