Idei de amenajare

Exotic și clasic – locuință contemporană

Explozia de verde atrage atenția asupra temei alese. Combinarea cromatică este simplă și armonioasă creând o cameră destinată relaxării. Un spațiu exotic și clasic desprins din stilul timpuriu neoclasic. Bufetul cu o notă clasică adaptată unui stil exotic este delimitarea discretă și totuși evidentă a decorațiilor. Veioza este ornamentul inspirat de frunzele copalui de Ginkgo Biloba. Vazele de un verde olive pot susține plante cu frunze alături de un bol care reprezintă elemente vegetale. Textura ușilor amintește de împletiturile de paie folosite la stilului rococco, începutul perioadei neoclasice. Păstrarea liniilor clasice este esențială pentru ambientul din imagine. Armonia elementelor cu note vegetale există datorită integrării lor cu bun gust.  

Fotoliul poate să aibă o formă clasică cu imprimeuri verzi sau din materiale prețioase cum ar fi catifeaua. Pardoseala din lemn și un covor cu o cromatică neutră transmit o atmosferă caldă. Fotoliul în relație cu acestea va atrage atenția și va semnaliza scopul zonei în care este utilizat.

Tapetul este liantul acestei camere, este “țesătura” dintre exotic și clasic, elementul care include caracteristicile ambelor stiluri. Dar acesta poate să fie mult mai discret așa încât mobilierul rămâne vedeta camerei.

Astfel rezultatul final este o atmosferă exotică clasicizantă cu elemente variate într-un cadru echilibrat. O încăpere de relaxare pentru stilul de viață contemporan într-un spațiu exotic și clasic.

Amenajarea propusă reprezintă un “tablou” îndrăzneț pentru relaxarea de după-amiază spre seară.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*