Sfaturi Deco

Amenajare în stil propriu. Your way.

O abordare proprie și cu totul nouă determinată de dorința noastră de a vă surprinde. Inima procesului creativ este dialogul dintre tine, clientul, și ceea ce putem noi să îți oferim.

Te-ai gândit vreodată ce poate face un specialist pentru tine? Cum poți să îți amenajezi locuința alegând tot ce îți place, dar piesele de mobilier să se potrivească?

Talentul și ideile tale sunt speciale. Dar ele sunt mai mult de atât, sunt ceea ce te definește. E simplu să (te) înțelegi, dacă urmezi pașii pe care noi îi propunem, iar la final vei fi surprinsă și tu de alegerile tale.

Culoarea

Culorile pot fi infinite în nuanțe și tonuri. Fiecare persoană este unică, de aceea încercăm să îți oferim posibilitatea de a alege culoarea și materialul obiectului care îți trezește un interes aparte.

Și câte culori poți să ai într-o cameră?

Dacă vrei să faci totul singur, ar fi bine să nu depășesti două, maxim trei culori. Acestea vor fi alternate cu nuanțe de negru, alb, argintiu sau gri, nonculori care au rolul de a pune în valoare culorile pure.

Și care să fie cele două sau trei culori?

Ca exemplu, noi am ales alb, negru, albastru și nuanțe de roz. Am optat pentru un design clasic cu note particulare de influență orientală. Design-ul clasic, în stilul rococo, se îmbină perfect cu elemente din sticlă care reflectă imaginea tapițeriei propuse de noi. Culorile pastelate se pot oglindi în sticla mesei de cafea, un element neutru ca și culoare, dar foarte prezent prin structura de susținere cu formă aparte.

Tapiterie fotoliu Stillo Geisha

Stilul

 Îți plac mai multe stiluri?

Încearcă să alegi două cele mai iubite stiluri pe care le-ai întâlnit. Stilurile sunt foarte variate și contează să îți găsești conceptul, elementele cheie care îți plac cel mai mult și vrei să facă parte obligatoriu din proiectul tău.

Noi propunem combinarea de stiluri, unul primar determinat de primul obiect de mobilier ales, iar al doilea este cel care accentuează caracterele primului stil. În cazul propus de noi, elementul esențial este fotoliul antichizat Stillo Geisha. Restul pieselor de mobilier au derivat și au rolul de a evidenția aspectul aparte al acestui fotoliu.

Design-ul determină și abordarea pe care dorim să mergem. Identificăm elementele clasicizante ale fotoliului, spătarul curbat cu motive florale sculptate în lemnul de fag, cadrul din lemn masiv, picioarele care imită fizionomia piciorului uman, brațele ușor retrase pentru a permite un confort sporit doamnelor cu rochii voluminoase și ornamentele de mici dimensiuni.

După ce înțelegi mai bine primul obiect de mobilier ales, observi culorile predominante, materialele și calitatea lor și mergi mai departe. După fotoliu, am preferat o bibliotecă cât mai apropiată ca elemente de design, preferabil să se găsească în aceeași paletă cromatică. De ce să fie tot albă? Pentru că o piesă de mobilier de mari dimensiuni trebuie să fie discretă, cel puțin prin culoare, în cazul în care nu este chiar elementul de la care am pornit amenajarea. Cum spuneam, prima piesă aleasă dă startul și controlează echilibrul amenajării.

Materiale și texturi

Materialele, precum culorile și stilurile, sunt foarte diverse și trebuie alese și ele cu grijă. Pare simplu să alegi doar un material pentru întreaga amenajare, dar vei observa că tot farmecul dispare! Deși ai luat toată colecția de ratan pentru living sau ai amenajat dormitorul din piese de mobilier din lemn exotic cu aspect patinat, întregul efort va avea ca rezultat o atmosferă monotonă, nimic nu iese în evidență, nu se ”împotrivește” stilului ales.

Plăcerea de a atinge un material nobil precum catifeaua, curburile elegante date de calitatea esențelor de lemn folosite, contrastul dintre căldura lemnului și răceala metalului, toate acestea sunt rezultatul combinației neașteptate dintre elementele propuse de noi.

Accente

Obiectele pe care cu toții le lăsăm la urmă sunt accentele care închid proiectul. Covorul, corpurile de iluminat, oglinzile, pernele, draperiile și multe alte obiecte care pot schimba tot ce ai gândit până la acest punct.

Ai văzut lampadarul propus în raport cu rafinatul fotoliu? Este în relație directă cu masa de cafea, masă care prin sticlă dublează imaginea tapițeriei de pe spătarul fotoliului.

Formele, materialele, stilurile și culorile amplasate într-un contrast controlat vor avea ca efect un rezultat aparte care poate să îți depășească așteptările.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*