In style

NOU! Colecția HAWA – poveste colonială cu accente indiene

Stilul colonial își are sursa în perioada de expansiune a imperiului Britanic și mixează, pe de o parte, liniile masive, puternice, luxoase ale interioarelor britanice ale vremii cu elemente locale din India, Africa sau Orient. Rezultatul, tradus în cheie actuală, poate da indicii despre un ambient eclectic, exotic și intens, în care piesele de mobilier colonial, accesoriile și elementele de decor compun o atmosferă care invită la aventură.

HAWA – punctul de start al unui ambient exotic


Colecția HAWA e o colecție distinctă, cu un concept clar și fertil. Aspectul de lemn prețios, în nuanțe închise și finisaj antichizat întâlnește sculpturile elaborate, ce respectă modelele tradiționale din zona Rajastanului. Totul, punctat de inserții metalice, perfect acordate la conceptul de design al pieselor de mobilier.

Pornind de la aceste excelente piese de mobilier, poți construi un ambient exotic și dinamic, respectând cu grijă principiile de design interior, pentru a nu aglomera spațiul și pentru a accentua elementele cheie.

Patru idei pentru a pune în valoare mobilierul colonial

În funcție de tema pe care o alegi în construcția ambientului, piesele de mobilier colonial pot fi modulate cu ajutorul unor texturi și materiale complementare, cum ar fi textilele exotice, obiecte din lemn și metal, accente de culori strălucitoare, împletituri de răchită sau ratan și accesorii statement.

Ar mai putea fi o idee bună să completezi construcția vizuală cu statuete, ceasuri, obiecte din ceramică și elemente florale, decorative.

1. Context aerisit

Pentru a pune bine în valoare piesele de mobilier colonial din colecția HAWA, îți recomandăm un context aerisit – culorile și texturile care însoțesc acest tip de mobilă trebuie să fie cât mai puțin intruzive. Poți folosi, pentru pereți, alb sau nuanțe de verde sau albastru, cât mai liniștitoare, pentru a atinge acel contrast excelent cu piesele de mobilier HAWA.
Poți completa atmosfera cu perdele vaporoase, deschise la culoare, pentru a atinge același scop – elementele de decor vor susține piesele de mobilier, care capătă astfel rolul principal.

2. Texturi naturale

Scaune, mese, lămpi sau coșuri decorative din ratan sau bambus sunt elemente exotice, care vor completa și ele atmosfera colonială din ambient. Mai poți adăuga plante decorative în ghivece supra dimensionate, sau alte elemente decorative care să puncteze texturi, culori și forme inspirate din natură.

3. Accesorii exotice

Un alt strat vizual pe care îl poți adăuga unui ambient în care piesele de mobilier coloniale sunt punctele de focus – accesoriile exotice. Dacă vrei să păstrezi linia de inspirație indiană, deja existentă în ușile sculptate ale colecției HAWA, poți căuta accesorii care să întărească această direcție.

Decorațiune de perete Spirit. Dimensiuni 46 X 46 cm.

Dacă vrei să adaugi și alte direcții, o poți face la fel de bine, cu grijă însă să menții un echilibru al accesoriilor. Te poți gândi la sculpturi, perne, broderii, tablouri, print-uri, lămpi, covoare sau obiecte de artă decorativă care să surprindă elemente din cultura indiană.

4. Spații eclectice

Piesele coloniale cu accente indiene pot fi elemente excelente și într-un spațiu eclectic. Această abordare a unui spațiu implică o îmbinare a mai multor stiluri și elemente din perioade diferite, totul armonizat cu bun simț într-o sărbătoare a contrastelor, a volumetriilor și pattern-urilor.
Ceea ce e necesar de reținut este faptul că dacă vrei să ai un spațiu eclectic, e important să păstrezi un numitor comun, care poate fi la nivel de formă, proporții, contraste sau linie conceptuală.
Dacă ai nevoie de ajutor la design-ul unui ambient eclectic sau colonial, trimite-ne detalii și o fotografie cu spațiul de amenajat iar consilierii RetroBoutique îți vor răspunde în câteva zile!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*