Sfaturi Deco

Mobilă și decorațiuni în stil romantic cu sugestii de amenajare pentru toate camerele!

Iubim stilul romantic, eteric, senzual, delicat, suav, (îndrăznim să spunem) sexy? Îndrăznim! Și de ce n-am face-o când ți-am pregătit ceva mai jos inclusiv sugestii legate de amenajarea casei tale cu mobilă și decorațiuni în stil romantic?

Suntem îndrăgostiți de mobila din  lemn pictat cu flori delicate. Adorăm perdelele din dantelă, cu volane, draperiile prețioase ce amintesc de brocarturile rococo-ului, cuverturile de pat înflorate, cu parfum retro. Bordurile aurii, cu funde, flori și ornamente bogate aduc un plus de strălucire, iar mobila ce amintește de interioarele franțuzești rustice sau de-a dreptul bogate, din timpul lui Regelui Soare este atât de cuceritoare!

O masă de machiaj sau o consola romantică îți poate înfrumuseța dormitorul! Iar sertarele unei comode pictate pot ascunde adevărate comori feminine: eșarfe, pălării, bijuterii! Fără doar și poate, am ales mobilă și decorațiuni în stil romantic pentru că ele vor adăuga un plus de eleganță casei tale.

Photo by W Design InteriorsSearch bedroom pictures

Mobilă și decorațiuni în stil romantic în toată casa – iată cum să alegi un stil feminin!

Încă de la intrarea în apartament sau în casă poți aduce un strop de romantism. Un paravan cu decorațiuni florale încărcate ce te va trimite cu gândul la sculpturile Baroce, opulente. O consolă ce îți va aminti de mobila rococo-ului sau o banchetă cu tapițerie înflorată.

Și dacă spațiul nu îți permite, poți oricând să strecori mici accesorii – o veioză cu abajurul înflorat sau un suport auriu în care poți depozita reviste, umbrela, ba poate și pantofi, deși garantăm că va fi locul preferat al unei mâțe leneșe sau al unui câine mic – spunem din experiență!

Mobilă și decorațiuni în stil romantic

De la hol, trecem mai departe, către bucătărie! Și unde să-ți bei cafeaua sau ceaiul dintr-un serviciu înflorat, dacă nu într-o bucătărie tip cottage? Când ne-am gândit la bucătăriile mici de la noi, ne-am gândit că acest stil intim, ușor rustic, deși mai degrabă country sau slow living este perfect pentru a adapta câteva piese de mobilă și decorațiuni în stil romantic.

Un bufet rustic cu uși decorate și vitrine din care să întrezărești ceștile și paharele e perfect pentru bucătăria cottage. Scaunele de dining, tapițate cu înflorituri vor da un plus de culoare! În rest, mizează pe mult lemn, tonuri suave și accente sub formă de decorațiuni romantice – un tablou cu flori, o cutie decorativă.

Am ales mobilă și decorațiuni în stil romantic și pentru living. Tapet cu flori, mobilă pictată, draperii bogate, taburete cu catifea, amintind de același rococo, perne cu motive florale stilizate, canapele cu broderii și câte și mai câte! Descoperă mai multe sugestii aici!

Mobilă și decorațiuni în stil romantic

Iatacul tău, căci dormitor nu sună la fel de senzual, va fi camera ideală de romantisme. Cu un pat cu baldachin prea multe nu-ți mai trebuie. Mici accente de decor romantic: mobilier pictat, poate un taburet cu sertar, o veioză cu abajur dantelat, cu aplicații cu mărgele, perne cu flori cât cuprinde, o oglindă și de-aici imaginația ta te va purta la mai multe variante de amenajarea dormitorului.

În dormitor, cât și în resul camereleor, când vine vorba de mobilă și decorațiuni în stil romantic e bine să mergi pe două variante: un stil dominant feminin, romantic sau mici piese de accent.

Și ca să te lăsăm cu imaginea ta în aer liber, în grădină, pe terasă sau în balcon, sorbind în voie dintr-o limonadă sau un ceai de trandafiri, îți mai spunem că vei găsi și câteva sugestii de mobilier de grădină și decorațiuni pentru spațiile exterioare pe Retro Boutique. De la scaune metalice, la perne, stropitori cu look vintage, mobilă de vară și tablouri chic ce vor sta de minune lângă ghivecele cu flori.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*