Sfaturi Deco

Decorațiuni rustice pentru un stil urban atât de actual!

Am ales cele mai frumoase decorațiuni rustice pentru că suntem îndrăgostiți de detaliile cu parfum de la țară. De parfumul copilăriei, cu compot rece băut pe prispă, pe un balansoar împletit. Și pe lângă amintirile șarmante inspirate din zona rurală a României, am adăugat și câteva decorațiuni rustice inspirate de stilurile country-chic din Maine, Cape Cod, Nova Scotia, din preria americana sau din căsuțele cottage ori shabby chic din Marea Britanie.

Nu te gândi că vei transforma casa ta într-un muzeu al satului! Însă, cu siguranță îi vei adăuga un plus de prospețime, un vibe relaxat ce te trimite cu gândul la slow living și la zilele nesfârșite de vară, la țară.

O grădină parfumată de mere. Un bol de prune, gata de magiun afumat în grădină, la ceaun. Un porumb fiert, sau o felie de pepene zemoasă, mâncată cu gura până la urechi. Și-ar mai fi arome pe care stilul rustic le invocă, dar pe ele le transpunem cu imaginație în mobilă și decorațiuni. Decorațiuni rustice ce te trimit cu gândul și la Căsuța din prerie, și la interioarele shabby chic ce amintesc de cottage-urile din Anglia sau de cele din Nordul și Nordul Estul Americii. Descoperă cum poți aduce un suflu rustic în casa ta, într-un stil actual, urban, tineresc și eminamente relaxat.

Decorațiuni rustice în stil Fancy Cottage

Nu ai nevoie de multe piese de mobilă sau accesorii rustice pentru a crea un design cottage urban. Mici elemente, mici detalii ce te trimit cu gândul la căsuțele din satele britanice. La un ceai cu pâine prăjită, sorbit tacticos de o lady tare șic!

De acolo am adunat perne, covoare și alte accesorii cu imprimeu sau tapițerie florală, aproape prețioasă, elegantă. Dar să nu rămânem atât de ancorați în stilul englezesc! Să mergem si peste ocean, în Noua Scoție, în Maine sau Cape Cod, în Hamptons! De acolo am adunat mobila albă, simplă, curată, dar atât de prețioasă, lămpile și lustrele albe, aprinse pe seară, când poate ai bea un ceai cu gheață, cât încă mai ai nisip pe tălpi.

Stilul rustic ce amintește de interioarele Cottage este atât de simplu și de elegant, încât poate fi strecurat într-o bucătărie, în living sau chiar în dormitor!

Decorațiuni rustice în stil Fancy Cottage

Ce zici de o Ferma Hippie la tine acasă?

O casă din Sudul Americii, prin Alabama. Sau poate o căsuță prin Apuseni, prin Transilvania ori Maramureș. Ori un interior ce amintește de camerele din zona rurală franceză. Le-am luat pe toate la frunzărit și i-am spus Hippie Farm. O fermă de oraș, cu accente feminine, aproape romantice. O fermă pe care o poți imagina în casa ta.

Nu trebuie să fii pe un patio autentic să alegi decorațiuni rustice și mobilă în stil country. Trebuie doar să ai un balansoar, eventual un taburet și ghivece cu flori, agățate pe sus. Trebuie să ai un scaun din lemn, poate un paravan rustic, perne cu macrame și fețe de masă croșetate. Acest gen de accesorii și decorațiuni rustice pot fi combinate cu detalii actuale, urbane: fotolii Eames, canapele și sofa-uri minimal, mobilă în stil Loft.

Hippie farm la tine acasă cu decorațiuni rustice

Alege stilul country pentru interioare moderne

Când ne gândim la Căsuța din Prerie ne gândim la mobilă din lemn, vopsea patinată, cu aspect scorojit, pânză din in, împletituri și răchită, texturi cadrilate, elemente din sfoară, accente florale. Și toate se potrivesc de minune într-o sufragerie romantică, într-o bucătărie rustică sau într-un dormitor feminin, ori pe balcon, de ce nu?

O noptieră country, cu lemn patinat transformă dormitorul. Un scaun împletit poate fi exact ce ai nevoie pe balcon. Un lampadar cu abajur din pânză de in, ce amintește de texturile sacilor, este accentul oricărei camere. O lustră ce mixează stilul industrial (detaliile metalice), detaliile rustice (sfoara) și liniile elegante (aspectul de candelabru) este exact ce ai nevoie în sufragerie. Și câte și mai câte decorațiuni rustice și piese de mobilier country-șic vei mai găsi aici!

Decorațiuni rustice pentru un stil country chic

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*