Arhiva

Mobilier hotelier și decorațiuni interioare în stil Hotel Boutique

Am adunat la un loc piese de mobilier hotelier, accesorii potrivite pentru camerele de hotel și decorațiuni adecvate unui interior șic, de Hotel Boutique.

Suntem la final de toamnă, la final de concediu. Și pentru că ne-am întors încărcați de amintiri plăcute, și pentru că ochiul nostru critic (mai degrabă antrenat pentru a observa ce este plăcut, estetic) a observat în detaliu cele mai frumoase interioare de camere de hotel, astăzi avem un material altfel.

Vom vorbi despre mobilier hotelier, despre stiluri de amenajare a camerelor de hotel, despre accesorii și decorațiuni potrivite pentru hoteluri. Nu te descuraja, însă, dacă ai venit aici în căutarea unor sugestii de design interior pentru casa sau biroul tău. Poți oricând să adaptezi interioarele tip Hotel Boutique și pentru locuința ta.

Până atunci, avem câteva sugestii de amenajări pentru camerele de hotel. Câteva sugestii cu care ne-am întors pe post de suvenir din vacanță. Sugestii ce pot fi aplicate atât în cazul camerelor de Hotel Boutique, cât și în sufragerie sau în dormitoarele de acasă.

De fapt conceptul de Hotel Boutique, pe lângă faptul că ni se pare cea mai frumoasă formă de ”bun venit în vacanță”, pare și o variantă bună de a aprecia și mai mult concediul. Desigur, majoritatea oamenilor merg în concediu să se relaxeze, să exploreze și să cunoască cât mai mutle despre alte locuri și alte culturi. Timpul petrecut într-o cameră de hotel este destul de puțin. Însă aici este secretul alegerii unui stil de mobilier hotelier interesant. Aici modelul Hotel Boutique are o filosofie interesantă. Te îndrăgosteși atât de mult de interioarele lor încât aproape că ești tentat să rămâi în cameră toată ziua.

Am căutat câteva exemple de Hotel Boutique din toată lumea și am ales câteva, în stiluri diferite, din care vă puteți inspira în decorarea unor camere de hotel.

Hotel Panache îmbină pasiunea pentru Art Nouveau și Art Deco cu detaliile moderne. Se situează undeva între urban și extrem de prețios, trimițându-te cu gândul la un gentleman bogat, cu poftă de explorare, din anii ’20. O petrecere a lui Gatsby ar fi putut avea loc în foaierul hotelului, de ce nu?

Nu ne putem abține să nu observăm o pasiune pentru accesoriile de iluminat în contrast cu fundalul, pentru a ieși în evidență, așa cum auriul ieșes în evidență în Art Nouveau, de exemplu. Stilul acesta de veioză pe fundal de tapet în contrast va ”resuscita” orice dormitor, fără costuri exagerate.

Ham Yeard Hotel include un mix interesant de patternuri colorate, tonuri neutre cu efect calmant și detalii excentrice. Este un hotel eminamente British. Cu detalii englezești autentice și cu mici accente romantice. Pe noi ne-a cucerit acest stil shabby chic de lux, pe care, de altfel, îl puteți adapta oricând în sufrageria dvs.

Din biblioteca shabby-chic, trecem la camerele Ham Yeard ce îmbină aceleașă detalii, însă într-un mod eclectic, urban. Sofaua englezească e completată de perne ce te trimit cu gândul la designul de loft. Veioza este futuristă, tablourile foviste, masa de cafea de inspirație etnică, cu patină, iar fotoiul este retro, elegant. Și totuși, toate se întâlnesc. Acest gen pare mai degrabă potrivit la birouri, în zone de hol, dacă spațiul permite, sau într-un dormitor amplu, drept colț de citit.

Hotelurile Hoxton sunt de inspirație masculină, cu panouri decorative din lemn bogat, cu tăbliile patului din piele și pereți vopsiți în color block. Acest colț de dormitor ne duce cu gândul la un bărbat bine îmbrăcat, la costum cu vestă, cămașă și ceva accesorii cadrilate, ori colorate. Scufundat în fotoliul clasic din piele, el bea un brandy sau un scotch și fumează un trabuc.

De altfel, modul acesta de decorare, alegerea unui mobilier hotelier ”masculin” inspiră o senzație de calm, de control. Poate tapetul să confere puțin ludic, poate lampa minimal să te ducă cu gândul ca un loft în Brooklyn. Cu siguranță patul este cât se poate de masculin. La fel și detaliile de lemn masiv, completate de piele autentică și metal. Poate fi oricând genul de cameră potrivită pentru un bărbat dar și pentru un dormitor matrimonial, de ce nu?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*