Arhiva

Amenajarea dormitorului pentru cel mai bun somn!

Amenajarea dormitorului ar trebui să fie la rang de artă. Nu doar pentru că trebuie să placă privirii, ci mai ales, pentru că iatacul tău trebuie să fie responsabil cu cel mai bun somn.

Dacă tot lumea vorbește în sus și-n jos despre întoarcerea la școală, noi am făcut un Back to school ceva mai aproape de nevoile tale. Vacanța s-a terminat și la cei mai mari și la cei mici. Și cred că ești de acord cu noi când spunem că de-acum aveți nevoie cu toții de cel mai bun și odihnitor somn.

Copiii îi spun ”nani-nani”. Americanii spun ”ZzzZZ time”. Adulți spun ”somn”. În fine, pentru momentele în care nu mai vezi nimic în cale decât patul tău, avem câteva sfaturi pentru amenajarea dormitorului. Am ales câteva sugestii de mobilă de dormitor, câteva paturi, accesorii și decorațiuni ce vin în completarea stilului din camera matrimoniala si bineînțeles, muuuulte perne, lenjerii de pat și saltele, fără de care nici ”nani-nani”, nici ”ZzzzzZZ” și nici Moș Ene nu prea vine pe la gene. Sau dacă vin, nu vin cu un somn de calitate.

Sigur, când vine vorba de amenajarea dormitorului, pornim cu alegerea mobilei de dormitor. Patul este extrem de important pentru un somn bun. Și nu ne vom referi la stil, pentru sugestii de decorarea dormitorului, te invităm să ne urmărești pe facebook, unde povestim câââte-n pernă și-n pilote despre asta. Acum îți spunem doar că este esențial să alegi un pat pentru nevoile tale și pentru spațiul pe care îl ai de decorat. Legat de calitatea somnului tau, menționăm faptul că patul nu trebuie să fie niciodată în zonă de trecere.

În ceea ce prtivește amenajarea dormitorului, poți alege un stil minimal – cel mai recomandat de specialiști, pentru că nu există aglomerăride obiecte. Un stil romantic sau prețios, sau poți oricând să alegi un stil eclectic.

Un pat metalic, shabby-chic, romantic și elegant poate fi atât alegerea perfectă din punct de vedere estetic (noi suntem de-a dreptul îndrăgostiți de acest stil!) cât și în ceea ce privește calitatea și rezistența. Alături de el, un taburet capitonat cu catifea, pentru a spori eleganța dar și sugestia de confort a încăperii. Ce să mai spunem de noptierele elegante Epoque, ce aduc farmecul interioarelor franțuzești în casa ta?

Tot ce mai ai nevoie în amenajarea dormitorului acestuia este să adaugi mici accente plăcute privirii dar care ajută de asemenea la inducerea stării de calm, liniște și relaxare. Câteva perne pe care, de îndată ce te strecori sub așternuturi, să le așezi pe taburet sau sub cap, și care, a doua zi, când dormitorul fi va lăsat în așteptarea ta, să troneze frumoase și cochete în vârful patului. Și neapărat o perdea, dacă nu cumva și o draperie ce va ascunde orice urmă de lumină și care fac din iatacul tău un sanctuar al frumuseții. La piesele de mai sus, noi am recomanda o perdea sau o draperie florală, prețioasă, elegantă.

Sigur, despre confort și eleganță în dormitor nici nu încape vorba dacă nu aducem în discuție corpurile de iluminat. Ele sunt importante atât în momente cheie când vrei să difuzezi lumina și să setezi o atmosferă romantică, dar și atunci când tot ce îți dorești este o carte bună… și o lumină la fel de bună. Un lampadar sau o aplică lângă pat creează atât un spațiu frumos decorat cât și o atmosferă liniștită.

De la amenajarea dormitorului eminamente estetică, trecem la sfaturi despre confort. Un dormitor este mai degrabă ca o rochie frumoasă, care dacă nu este construită pentru confort, și-a pierdut scopul. Dormitorul trebuie să fie gândit pentru somn. Pentru odihnă și relaxare. Și dacă detaliile de mai sus contribuie la relaxarea ta, fără de următoarele nu poți spune că ai dormit bine. Pentru un somn bun, ai nevoie de o saltea bună.

Nu există negociere când îți decorezi dormitorul! Și mai degrabă amâni completarea spațiului cu decorațiuni și alegi o saltea de calitate, ceva mai scumpă, dar care să fie suportul somnului odihnitor. Ai nevoie de o saltea nu tocmai moale, nici tare. Ai nevoie de o saltea confortabilă din materiale de calitate, ce păstrează răcoarea, prospețimea. O saltea din spumă poliuretanică, o saltea cu memorie este exact ce ți-a recomandat doctorul. Și tot doctorul (Moșul Ene de mai sus) îți recomandă o lenjerie de pat, din țesătură naturală 100%, dacă vrei să dormi liniștită și confortul termic să nu-ți creeze probleme.

Acum că amenajarea dormitorului nu mai cunoaște secrete pentru tine, îți mai spunem că articolele din campania ”Cel mai bun somn” au reducere, exact întru relaxarea ta deplină. Spor la shopping și noapte bună!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*