In style

Cele mai șic imprimeuri ale verii: mobilă și decorațiuni cu stil, pentru toate gusturile

Vara aceasta se poartă multe culori și multe printuri. Sunt la modă deopotrivă tonurile pastelate, cremoase, cât și nuanțele explozive. Se caută atât țesăturile fine, naturale, simple, cât și texturile bogate, de tip catifea, brocart, dantelă. Iar când vine vorba de imprimeuri, e un adevărat caleidoscop de motive culese din toate colțurile lumii. Iată care sunt cele mai șic imprimeuri ale verii.

1001 de motive orientale

Nu puteam să nu alegem imprimeurile orientale în vara aceasta! Sunt o parte foarte puternică în decorațiuni. Atât cele ce amintesc ce moschei și de bazarul turcesc, cât și acelea ce te duc cu gândul la porțelanul chinezesc sau la tușele suave ale stampelor japoneze.

Printre cele mai șic imprimeuri ale verii se află motivele orientale ce se desprind parcă din mozaicurile bizantine. Frunze și flori stilizate, alături de geometrii încărcate. Le poți alege atât pentru plăcile de ceramică, în mici zone din casa ta, cât și pentru accesorii și mobilier. Un taburet cu inserții de material imprimat va deveni centrul living-ului. Câteva perne decorative cu motive orientale pot adăuga un plus de culoare camerei, și asta la buget foarte mic. Poți să bei cafeau în Istanbul, în Cappadocia sau în Antalya, și asta cu mici decorațiuni ce te trimit cu gândul la Orientul Apropiat: spirale aurite și mozaicuri.

Cele mai chic imprimeuri ale verii: printul oriental este atât de eclectic și totuși atât de echilibrat

Ce spui de puțin retro?

Întoarcerea în trecut este una dintre pasiunile designerilor. Iar în vara aceasta poți regăsi printre mobila și decorațiunile retro și motivele ce amintesc de anii ’60-’70. Un retro cu multe motive geometrice, cu patternuri stilizate, cu accente pastelate de bleu, roz, lila, vernil.

Dacă vrei să îți decorezi casa ca în anii ’60, atunci ai nevoie de un fotoliu retro sau de o banchetă cu picioarele înalte, de mult lemn și multe culori pământii (gamă de bejuri și maro deschis) pe fundal, și neapărat accente pastelate!

retro

Romancy-Fancy

Printre cele mai chic imprimeuri ale verii se numără și motivele florale romantice. Le-am zis romantice pentru că ele de fapt sunt cu atâtea influențe, încât titlul ar fi ieșit muuult mai lung.

Mobilă pictată, perdele și draperii din dantelă sau din materiale prețioase, grele, ce amintesc de brocarturi. În completare, fotolii capitonate cu tapițerie de catifea. Cutii, decorațiuni și accesorii cu ornamente aurii, patinate sau stilizate, amintind de prețiosul și aristocraticul rococo. Buchete întregi de flori – fie redate natural, fie redate stilizat – decorează mobila și decorațiunile romantice.

Imprimeul romantic își poate găsi loc în fiecare cameră din casa ta. Fie într-un stil dominant romantic, fie drept mici accente ce completează un look elegant. O comodă din lemn pictat poate fi piesa centrală a dormitorului, de exemplu.

romantic

Tribal, geometric, abstract, etnic – toate s-au adunat în printurile urbane

Scaunul-fluture cu imprimeu etno. Pernele decorative din țesături brodate și imprimate cu motive geometrice, ce amintesc poate de fotele țărănești, poate de costumele africane. Tablouri cu motive abstracte. Toate se adună și se completează atât de bine în stilul urban.

Tocmai de aceea ne-am referit la unul dintre cele mai șic imprimeuri ale verii drept “urban”. Pentru că se potrivește stilului tineresc, decorațiunilor stil industrial sau stilului de amenajre loft. Le-am zis imprimeuri urbane pentru că sunt variantele ideale de accesorizat locuința de la bloc a prezentului.

urban

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*