Idei de amenajare

Idei de amenajarea spațiilor exterioare: decorațiuni pentru balcon, terasă și grădină!

Te-ai întors din concediu sau urmează. Ori poate anul acesta nu ajungi în vacanță. Oricum ar fi, avem câteva idei pentru amenajarea spațiilor exterioare. Dacă te-ai întors din concediu, sigur ai nevoie să prelungești sentimentul de relaxare. Dacă urmează, sigur nu mai ai răbdare! Și dacă nu ajungi, dar adori să petreci timp în aer liber, iar ești câștigat! Mai ales că sugestiile de mobilă, accesorii și decorațiuni pentru balcon, grădină sau terasă vin cu prețuri speciale.

Lăsând reducerile de până la 25% pe care ți le-am pregătit, am căutat și câteva sugestii de materiale pe care le poți folosi în spațiile exterioare, care rezistă bine și care arată bine după mult timp. Am căutat și cele mai frumoase sugestii pentru amenajarea spațiilor exterioare de la balcon la grădină sau terasă, chiar și pentru zona de piscină sau prispă.

Amenajarea spațiilor exterioare – Oaza din balcon

Balconul – un spațiu mic, cu mare potențial de amenajare – poate fi oaza ta de relaxare după job sau în weekend. În ceea ce privește texturile, lemnul este o variantă accesibilă ca preț, care conferă un look elegant, ce nu se demodează. Aluminiul este rezistent și ușor, în plus rezistă în orice condiție meteo. La fel și mobilierul metalic, care înfrumusețează instantaneu și cel mai mic balcon.

Când vine vorba de amenajarea balconului nu ai nevoie de multe artificii, mai ales că spațiul este limitat și îți vei dori un loc aerisit, care te îndeamnă la relaxare. Pe lângă plante, care îți vor transforma total spațiul, adaugă perne sau taburete ori pouf-uri, pe care te poți tolăni cu orele. O veioză, o lustră sau multe beculețe vor combina funcționalitatea cu esteticul. Dacă îți dorești cu adevărat un loc în care să evadezi de aglomerația cotidiană, și spațiul îți permite, un hamac poate fi varianta perfectă de balcon.

Cum amenajezi grădina: mobilă și decorațiuni rezistente în exterior

Ca la orice spațiu exterior, texturile și materialele pe care le alegi dictează stilul și vibrația locului. Răchita și lemnul împletit conferă un aer rustic. Mobilierul metalic, din fier, cu motive florale se potriveste unui stil romantic, delicat. Țesăturile naturale alături de materialele naturale precum lemnul se încadrează într-un look elegant, aproape de natură, rafinat. Imprimeurile și detaliile decorative pot conferi un aer Boho sau urban.

Dacă discutăm despre amenajarea spațiilor exterioare precum grădinile sau curțile interioare, trebuie să te gândești bine la temperaturi și la condițiile atmosferice: soare, ploaie, ninsoare etc. Poți alege să construiești un chioșc sau să închizi o anumită zonă de grădină, unde poți avea chiar șemineu sau o bucătărie de vară, grătar sau zonă de lounge cu canapele și fotolii. Poti adăuga covoare tip rogojină, canapele împletite, paravane rustice, perne și taburete pe care poți sta întins, măsuțe de cafea, felinare, fotolii, plante și lumânări. Decorațiunile cu sfoară completează de multe ori un spațiu exterior șic.

Descoperă cum să mobilezi și să decorezi o terasă

Dacă te numeri printre norocoșii ce au un spațiu urban (sau rural) atât de mare și versatil precum terasa, atunci avem câteva idei de stilizare și pentru tine. Ca la orice spațiu exterior, ai grijă să alegi mobila și accesoriile în funcție de vreme. Alege pe cât posibil mobilă waterproof și texturi ce nu se pătează sau care arată bine căpătând o patină a timpului.

Întrucât zona de terasă este dedicată relaxării și întâlnirilor cu prietenii sau familia, gândește-te la amenajarea spațiilor exterioare de acest tip, având scopul în minte. O umbrelă, o masă potrivită pentru cine târzii, canapele, fotolii, șezlonguri, perne și pouf-uri pentru relaxare deplină. Alege și corpuri de iluminat ce completează terasa, mai ales că vara și toamna, petrecerile vor ține până târziu în noapte.

Dacă stai la casă și ai o prispă în loc de terasă, gândește-te să folosești balansoare, eventual un hamac pentru somnul leneș de după-amiază, din weekend. În general alege materiale ce absorb umezeala, care se comportă bine în exterior și mobilă rezistentă la apă. Nu uita de mici detalii precum covoare, plante agățătoare, veioze sau felinare, măsuțe, perne. Poți folosi aceste sfaturi și pentru amenajarea spațiilor exterioare de la piscină, cu condiția să nu uiți de șezlonguri și de măsuțele ideale de cocktailuri.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*