Idei de amenajare

Cum îți amenajezi casa Feng Shui: ce culori, ce materiale și ce forme să folosești

Cum îți amenajezi casa Feng Shui așa încât să atragi energii pozitive și să lași energiile negative să curgă departe de tine: despre asta vorbim astăzi. Despre ce culori atrag prosperitatea materială. Despre ce piese de mobilier să alegi în sufragerie pentru o familie fericită, despre ce accesorii și decorațiuni să alegi pentru a debloca energia negativă acumulată în casă. Și multe altele!

Și asta pentru că ne-am hotărât să ne folosim de tot ce avem noi mai bun – mobilier și decorațiuni – pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață. Pentru a te face mai fericită, mai liniștită, mai încărcată de vibrații pozitive. Citește cum îți amenajezi casa Feng Shui, ce ar trebui să conțină un colț în care meditezi și care sunt formele și texturile ce te îmbie la relaxare după o zi agitată.

Cum îți amenajezi casa Feng Shui: principii după care îți alegi mobila și decorațiunile

Atunci când vine vorba de Feng Shui în casa ta, trebuie să știi că există culori reprezentative, pentru fiecare dintre cele 5 elemente care ne guvernează viața: foc, pământ, metal, apă și lemn. Tot din principiile de amenajare Feng Shui îți spunem că e esențial să știi că există opt direcții guvernate de unul sau mai multe elemente. Altfel spus, culorile pot fi folosite în decorarea casei Feng Shui pentru a modifica efectele unui element dintr-o direcție.

Pentru a ști cum îți amenajezi casa Feng Shui, este esențial să știi următoarele detalii și legături între elemente, culori și direcții.

  • Apă: acest element are culorile albastru, și negru. Aduce noroc în carieră dacă este plasat în nord.
  • Pământ: acest element are culorile maro, galben, roz. Aduce noroc în educație dacă este plasat în nord-est. Tot pământul cu nuanțetele de maro, galben, roz aduc romantism și iubire, dacă este plasat în sud-vest.
  • Lemn: acest element are culoarea verde. Aduce noroc în familie și sănătate dacă este plasat în est. Aduce prosperitate dacă este plasat în sud-est.
  • Foc: acest element are culoarea roșie. Aduce renume și popularitate dacă este plasat în sud.
  • Metal: acest element are culorile alb, auriu, argintiu și aduce creativitate și noroc în viața copiilor dacă e plasat în vest. Tot metalul aduce ajutor și noroc de călătorii dacă e plasat în nord-vest.

zen-home

Ce mai trebuie să știi dacă te gândești cum îți amenajezi casa Feng Shui: există un ciclu creativ și un ciclu distructiv. Altfel spus, există un fel corect de a amplasa mobila și decorațiunile pentru a atrage energii pozitive și există amenajarea interioarelor ce aduce blocaje în energii. Pe scurt: lemnul hrănește focul, care hrănește pământul, ce întreține metalul, care la rândul lui ajută apa ce crește lemnul.

Greșelile în decorarea locuinței se întâmplă atunci când focul arde lemnul. Atunci când metalul domină pâmântul, atunci când pământul acoperă focul sau apa roade metalul ori lemnul este peste apă se creează un șir ce aduce slăbiuciune. Ciclul distructiv este cel mai periculos și se descrie atunci când apa distruge focul, focul distruge metalul, metalul distruge lemnul, lemnul distruge pământul și pământul distruge apa.

Cum îți amenajezi casa Feng Shui – culorile ce atrag energii pozitive și în ce puncte cardinale să le plasezi

NORD

Dacă te-am amețit în rândurile de mai sus, află că este bine să alegi mobilă și decorațiuni negre sau albastre în zona de nord, guvernată de apă, pentru a atrage succesul în carieră, pentru a avea prosperitate financiară. Ai grijă să nu ai tonuri pământii și verde în această zonă.

Dacă ai bucătăria sau baia în nord, trebuie să scapi de energia negativă folosind culorile pământii. Poți aduce energie pozitivă folosind tonurile de metal – alb, argintiu, auriu. Dacă ai dormitorul în nord nu îl vărui în albastru sau negru pentru că aceste nuanțe vor întrerupe ciclul romantic. Dacă ai sufrageria în nord, alege accente negre și albastre, pentru că vor induce stare de calm, de liniște, somn. Nu picta niciodată tavanul în albastru sau negru și ai grijă ca doar 1/9 din casa ta să fie neagră sau albastră. Un fotoliu negru sau bleumarin, un accesoriu închis la culoare, mici decorațiuni în tonuri de albastru și negru sporesc energia pozitivă acumulată în nord.

NORD VEST

Dacă vrei să știi cum îți amenajezi casa Feng Shui în zona de nord-vest ce guvernează ajutorul oamenilor și călătoriile, citește sfaturile de mai jos de la categoria Vest.

NORD-EST

Este guvernat de pământ și dacă știi ce mobilier și accesorii să alegi în casa ta, te ajută să iei decizii mai bune, să ai claritatea minții și să te bucuri de o educație bogată. Folosește culori metalice – alb, negru, argintiu – dacă ai pierderi de energie în această zonă (dacă ai baie sau bucătărie în nord-est). Același efect îl au și tonurile de lemn. Sufrageria pe nord-est poate fi văruită în tonuri de maro, galben, roz sau nude. Folosește accente de galben pentru căldură, fericire, optimism, pentru a îmbunătăți concentrarea.

feng-shui

SUD

Sudul este zona focului și guvernează numele și faima. Orice toaletă sau bucătărie plasată în zona de sud va scoate energia pozitivă a focului și va crea energie negativă a focului. Altfel spus, vei avea o reputație proastă și vei fi singură, izolată. Ca remediu: pictează partea de sud în tonuri pământii sau nude. Poți folosi și tonuri de apă – negru, albastru – însă cu grijă pentru că în cantitate mare elimină focul cu totul.

Pentru a spori efectele pozitive ale focului, alege tonuri de pământ precum gama de verde. Dacă ai sufrageria în sud, nu picta totul în roșu pentru a ațâța focul pentru că asta duce la tulburări comportamentale, certuri aprinse, furie. Alege mobilă și decorațiuni în tonuri de verde pentru o echilibrare Feng Shui a casei tale. Alege pentru sud un scaun cu tapițerie într-o nuanță pământie sau o comodă ori o noptieră de lemn pentru a spori efectele Fen Shui.

SUD-EST

În acest punct este recomandat să alegi decorațiuni și mobilă ce întrețin lemnul și bunăstarea din viața ta. Citește sfaturile de design interior pentru bucătărie, baie și sufragerie în sud-est la tips & tricks de amenajare a casei, scrise la categoria est.

SUD-VEST

Este guvernat de romantism, iubire și sexualitate. Altfel spus, păstrează această zonă puternică, urmând sfaturile de la nord-est.

EST

Estul este guvernat de lemn și dacă alegi mobila și accesoriile potrivite în casa ta, în această parte, vei spori sănătatea fizică și mintală și vei aduce forță în familie. Din nou, orice baie sau bucătărie în est va aduce energie negativă, remediul fiind să folosești culori de foc – roșu, oranj, dar și tonuri metalice sau verde. Iată cum îți amenajezi casa Feng Shui adacă ai sufrageria în partea de est: folosește gama cromatică de verde pentru a beneficia de efectul de calmare. Culorile de apă vor întreține nuanțele de relaxare și liniște sufletească. Accesoriile metalice, mobila colorată, decorațiunile în gama de verde, roșu, oranj fac minuni pentru sănătatea ta fizică și emoțională, dacă le plasezi în est.

VEST

Această zonă este guvernată de metal ca element și guvernează creativitatea și copiii. Dacă ești artist sau îți dorești o viață de familie pregnantă, atunci adu forță în această zonă. Scapă de energia negativă din vest, dacă ai o baie sau o toaletă aici cu ajutorul mobilei și a decorațiunilor negre și albastre. Crește energia pozitivă cu tonuri pământii, galben și roz. Dacă ai sufrageria în vest, folosește un mix de culori de metal – gri, alb, argintiu, auriu. Însă cu grijă la cantitatea de gri întrucât aduce monotonie. Un scaun colorat, un set de accesorii pământii sau decorațiunile metalice sunt potrivite pentru zona de vest a casei tale, după principiile Feng-Shui.

meditation-corner

Colțul de meditație: cum îți amenajezi casa Feng Shui pentru a te relaxa

Alege tonuri liniștitoare pentru pereți – alb, nude, bleu, gri deschis sau galben-pal te pot ajuta să te relaxezi. Alege o măsuță de cafea din lemn pentru a te bucura de efectele sale pozitive și plasează-l în est, alături de decorațiuni din gama de verde.

Alege un scaun confortabil pe care să te așezi atunci când vrei să meditezi. Un scaun ce îți permite atât meditația clasică, cât și meditația de yoga, de exemplu. Optează pentru tonuri de pământ și neutre.

Ce forme să alegi pentru mobila ta Feng Shui

Este sențial să lași energia să curgă. Să nu folosești piese de mobilier angulare sau drepte în zone de trecere. Să nu plasezi piese mari de mobilier sau accesorii în zone de trecere. Alege scaune cu colțuri rotunjite. Optează pentru fotolii în stil nordic și alege mobila cât mai simplă, minimal, așa încât să te joci cu nuanțele accesoriilor. Vei vedea că mobila poate avea efect terapeutic și că este posibil ca decorațiunile și accesoriile de design interior să îți inducă starea de liniște, de calm.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*