Sfaturi Deco

Casa zen în 7 pași simpli: cum alegi mobila, culorile și decorațiunile

Azi se vorbește mult în jurul nostru despre wellness, despre terapie, despre auto-cunoaștere, despre tehnici de relaxare, despre meditație. Și pe bună dreptate, trăim într-un moment când avem nevoie de puțin ZEN în viețile noastre. Nu putem să-ți dăm sfaturi despre cum să îți schimbi stilul de viață sau cum să fii fericită, însă putem să te ajutăm cu sfaturi despre cum să îți faci casa zen. Așa încât după o zi plină, după o vacanță din care n-ai mai fi vrut să te întorci, după o perioadă grea, acasă să fie locul unde te regăsești, îți aduni gândurile. Acasă să fie sanctuarul tău.

Cum să îți faci casa zen în 7 pași simpli

Pentru că este din ce în ce mai greu să găsești liniștea și pacea interioară. Pentru că da, acasă ești în primul rând cu tine. Pentru că, atunci când ești obosită, îți vine mai greu să te simți bine acasă.

Pentru toate acestea, am căutat cele mai simple și la îndemână schimbări pe care le poți face în locuința ta, să fii ZEN mai ușor (“zen” înseamnă meditație și crede-ne, după ce vei pune în aplicare sfaturile noastre, te vei simți ca după o porție de relaxare în fiecare încăpere din casa ta). Iată cum să îți faci casa zen:

Alege culori neutre, de ”pamânt”

Alb, gri, nuanțe de bej, nude, marouri deschise: aceste tonuri de bază, neutre au darul de a induce o stare de relaxare, de calm. Îm plus, alegând o asortare ton în ton, vei obține continuitate și armonie.

Moale, moale sub picioare

Alege covoarele din lână sau din bumbac pur, întrucât elementele ce nu conțin fibre sintetice te duc mai aproape de natură. În plus, se simt minunat când pășești. Nu căuta covoare și carpete ”gălăgioase”, ci mai degrabă alege nuanțe în ton cu parchetul din lemn.

Te întrebi cum să îți faci casa zen? Alege mereu țesături ușoare

Și la restul texturilor te sfătuim să alegi naturalul. Și atunci când vine vorba de perdele, draperii, huse sau cuverturi, să alegi țesături ușoare, fluide, confortabile, care creează senzația de curgere, de fluid.

Nu este greu să știi cum să îți faci casa zen, dacă faci mici schimbări, nu neapărat scumpe. Materialele textile precum lâna sau inul sunt esențiale într-o casă zen și creeaza senzația de intimitate, de acasă.

cum să îți faci casa zen

Livingul tău poate fi ZEN cu tonuri neutre, accente de verde și violet-lavandă

Alege mobilă în stil minimal, naturală

Mobila zen e caracterizată de linii simple, clare, fără ornamente sau detalii complicate. Un sentiment de cald și relaxare conferă mobila din materiale naturale. Iată câțiva pași cum să îți faci casa zen, când alegi piesele de mobilier:

  • Plasează patul aproape de o sursă de lumină naturală și evită să îl pui în fața ușii sau într-o zonă de trecere.
  • Alege cuverturile pentru pat cât mai minimal și nu exagera cu pernele, pentru a nu crea senzația de aglomerat
  • Alege noptiere și fotoliu sau banchetă pentru colțul de citit cât mai simple, minimal, tot pentru a nu încărca încăperea.
  • Alege să păstrezi pereții simpli, fără colecții de poze sau picturi.
cum să îți faci casa zen

Un strop de ZEN în bucătărie cu aceste piese relaxante

Lumină naturală și arome naturale

Alege lumina naturală și lumina caldă, apropiată de cea naturală, și alege mai degrabă mai multe surse mici de lumină (lampă, lampadar, veioze) decât una intensă deasupra patului sau a canapelei.

O altă sugestie dacă vrei să știi cum să îți faci casa zen este să alegi lumânări – atât pentru lumina difuză ce calmează simțurile cât și pentru aromaterapie. Lavanda este cunoscută pentru senzația de somn și calm.

cum să îți faci casa zen

Un colț de meditație sau un colț de citit poate fi motivul pentru care te liniștești de cum intri în dormitor

Colțul de verde

O porție de oxigen și o porție de relaxare datorită tonurilor de verde: iată de ce să ai măcar un bonsai sau un terariu în dormitor. În restul casei, cât mai multe plante!

Fără aglomerații de piese de mobilier sau decorațiuni

Cum să îți faci casa zen fără să cheltui o avere: scapă de decorațiunile, accesoriile și mobilierul încărcat de ornamente și folosește liniile simple, în schimb. Plasează piesele ce te ajută și care îți inspiră confort și relaxare, însă!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*