Sfaturi Deco

Beach Vibe Deco: cum mobilezi și decorezi un apartament mic cu miros de sare și briză de mare

Pentru că suntem siguri că și tu te întrebi cu fiecare sezon cum mobilezi și decorezi un apartament mic, ne-am oprit azi la piesele de decor din texturi sau cu ornamente ce aduc aminte de plaje fine și ape turcoaz. La mobilă din lemn sau răchită, la decorațiuni împletite, la imprimeuri navy, la detalii cu sfoară, macrame sau pattern-uri luxuriante.

Sigur, spațiile mari, aeririste sunt cuceritoare – le admirăm cu toții în filmele americane. Dar majoritatea ne desfășurăm viețile într-un spațiu mic de bloc. Așa că am căutat câteva soluții pentru a aduce un strop de vară, de plajă și de mare într-un apartament. Azi vorbim despre vibrația de vacanță la tine acasă. Azi vorbim despre cum mobilezi și decorezi un apartament mic în această vară.

beach vibe deco balcon

Cum mobilezi și decorezi un apartament mic: 60 mp de beach vibe deco

Sau mai mult. Dar nu asta contează! Ci felul în care îmbini piesele de mobilier de răchită cu parfum de Mediterana, mesele împletite cu sfoară care te aruncă într-un port din Grecia, pânzele de in ce ar putea să fluture la fel de bine în Thailanda, sau scaunele cu detalii de feronerie ce te trimit cu gândul la o terasă undeva în Hamptons.

Beach vibe de dormitor

Patul acesta cu feronerie ar putea la fel de bine să fie undeva, într-o casă cu vedere la plajă. Dar la fel de bine (și de aerisit) se poate stabili și în dormitorul tău. Poți decora dormitorul cu multe piese de mobilă și decorațiuni de vară.

O noptieră din răchită poate oricând să înlocuiască noptiera clasică. Măcar până la toamnă, mai ales că nu e o investiție mare. Dacă alegi pe fundalul ei și un tapet cu vegetație exotică Jungle Style, atunci vei fi cu adevărat într-o vacanță în Bora Bora!

Bucătăria mea de pe plajă

Serios! Cum ar fi asta? Cum ar fi să te sune cineva și la întrebarea ”Ce faci? Unde ești?” tu să răspunzi că pregătești cafeaua în bucătăria ta de pe plajă?! Și la nisip, dacă se poate! Puțin de tot se poate. Sigur, nu partea cu nisipul, însă partea în care aduci stilul de mobilier de plajă sau de verandă în apartament.

Nu ai nevoie de multe! Un scaun împletit, o masă rustică, un paravan din țesătură de sac, un covor rustic, mese decorative cu sfoară, poate și câteva perne decorative.

beach vibe deco buctarie

Colțul de citit, decorat ca la plajă

Sigur, ar fi de preferat să citești mereu pe un șezlong, în briza și în valurile mării. Dar pentru zilele când nu ești în vacanță, poți alege un stil relaxat, ce te trimite cu gândul fix la plajă. Iată cum mobilezi și decorezi un apartament mic, pentru un vibe relaxat de vară, de vacanță, de plajă:

Fotoliul pe care stai de obicei când citești poate fi retapițat într-o textură care mai că-ți aduce nisipul sub tălpi. Un covor rotund rustic, un paravan sau separator ce amintește de obloanele de la Mediterana și câteva piese de mobilă din lemn patinat sau decorațiuni cu sfoară. Dacă vrei tu să ții și o pălărie de paie la îndemână pentru când adormi cu cartea în mână, cine suntem noi să te oprim?

Alb ca în Santorini și mici accente de azur în living

Poate una dintre frumusețile Greciei este contrastul dintre casele rustice, văruite în alb, cu obloane albastre, având turcoazul mării pe fundal.

Deși o vacanță în Corfu sau un sejur în Santorini nu sună tocmai rău, poți să aduci beach vibe-ul Greciei la tine acasă cu mici artificii deștepte. O măsuță de cafea din lemn, o lustră rustică cu sfoară, o canapea albă și perne din macrame care să completeze tabloul de vară.

beach vive deco pentru living

Acum că ți-am dat câteva ponturi legate de cum mobilezi și decorezi un apartament mic pe timp de vară, noi ne retragem să ne continuîm visarea. Cine știe pe ce plajă, cine știe în ce vacanță? Nu tocmai departe, ci chiar aici, în camera cu tapet exotic, pe balansoarul impletit din colțul biroului.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*