Idei de amenajare

Luna mai, luna florilor

Delicate si gingaşe prin parfumul şi graţia lor, florile ne aduc mai aproape de esenţa vieţii. Ne înnobilează existenţa prin simpla lor prezenţă. Sunt, totodată o inepuizabilă sursă de idei de amenajare şi un prilej de a transpune miracolul naturii în sufletul nostru, în casa noastră. Aşadar, cum putem aduce frumuseţea lor incredibilă mai aproape de universul în care trăim?

amenajari-florale-interior

Odată cu venirea primăverii, cu toţii ne dorim să petrecem timpul cât mai aproape de natură. Şi dacă nu putem evada mereu aşa cum ne-am dori, putem în schimb să  transformăm micul nostru balcon sau terasa îndrăgită într-o veritabilă oază de stil şi confort. Alegeţi pentru aceasta flori înmiresmate, cu petale în culori vesele. Dimineţile de primavară vă vor aduce bucuria în suflet, iar serile parfumate – linişte si seninătate.

terasa-fotoliu-ratan-liliac

Vasele din ceramică în nuanţe pastelate, de dimensiuni şi forme diferite, vor accentua frumuseţea florilor, iar o bicicletă mică din metal cu suport pentru ghivece este detaliul orginal perfect pentru mica ta grădină secretă. Alături, o masă de cafea cu două  scaune şi o vază cu flori, elemente esenţiale pentru a crea un spaţiu cozy şi elegant.

retro-boutique-biciclete-suport-ghivece

Alegeţi culorile calde şi nuanţele gingaşe de roz, lila si vernil – veţi crea o atmosferă cu adevărat relaxantă. O tăviţă pentru ceştile de ceai, alături de o pernă decorativă cu motiv floral sunt accesoriile perfecte pentru o după-amiază cu soare blând de primăvară. Iar seara, un felinar-colivie aşezat printre vesele petunii curgătoare va fi o încântare. Mai ales dacă va fi discret luminat.

retro-boutique-felinar-colivie-decorativa

Dar pentru că orice moment din viaţă e important, puteţi aduce mirajul florilor, în câţiva paşi simpli, mai aproape de sufletul şi de casa voastră. Shabby şi  romantic, buchetul de flori pictat pe micul dulăpior din living sau pe noptiera din dormitor va transpune exuberanţa primăverii într-un mod artistic şi stilat. Glamour şi sofisticat, un candelabru va înnobila livingul cu un plus de rafinament.

retro-boutique-fotoliu-catifea-si-dulapior-pictat

Efectul vintage este fermecător prin însăşi simplitatea lui. Ca şi lumina primăverii ce se revarsă pe petale florilor, suprafeţele patinate ale mobilierului alb cu accente vintage vor străluci discret şi vor aduce cu ele farmecul delicat al primăverii, dar şi al amintirilor plăcute de odinioară. Alegeţi o manieră subtilă de a crea o astfel de atmosferă în casa voastră. O ramă foto cu aer retro va da viaţă trecutului, proiectând clipele primăvăratice şi fericite ale copilăriei în misteriosul prezent.

retro-boutique-rama-foto-vintage

Nu numai suprefeţele patinate, ci şi delicatele elemente de pasmanterie sunt detalii de efect într-un decor cald, primăvăratic. Aici nu doar obiectele în sine vorbesc despre exuberanţa solară, ci şi texturile sau căldura materialelor care creează ambientul. O noptieră pe care vei aşeza o veioză cu abajurul dantelat va spori bucuria şi căldura anotimpului înmiresmat.

retro-boutique-veioza-abajur-dantela

Flori catifelate, suprafeţe şlefuite de vreme, lumina blândă a zilei de mai, dantela diafană şi culorile pastelate vor da un tablou rafinat al primăverii în casa ta.

Liliana Şerban este designer de interioare. Cu pasiunea pentru frumos şi artă care o caracterizează, transformă în realitate visul cel mai drag al oamenilor – acela de a avea Casa de Vis. Indiferent că sunaţi la 0721 242 703, vizitaţi pagina de Facebook a LYS Inedit Design sau îi scrieţi la [email protected], o găsiţi permanent interesată de proiectul dumneavoastră.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*