Arhiva

Ce fel de ramă foto alegem?

Alegerea unei rame foto… Odată era simplu, pe vremea ramelor banale, din lemn lăcuit. Astăzi însă, ca în cazul multora din lucrurile care ne înconjoară, lucrurile s-au complicat! Şi, pe undeva, este bine aşa căci profitând de oferta variată putem folosi rama foto şi ca decoraţiune interioară, întregind decorul existent, fie el rustic, modern, vintage sau retro.

Rame foto clasice, moderne

De exemplu, pentru decoruri tradiţionale o ramă foto simplă din lemn vopsită în negru sau maro îşi intră perfect în rol. Să recunoaştem, fotografia bunicii nu s-ar simţi prea bine între liniile suple din metal ale unei rame foto moderne. În schimb, pentru interioare contemporane, minimaliste, aceasta din urmă reprezintă un element perfect de decor.

Rama foto metalica

Astăzi, materialul favorit al producătorilor de decoraţiuni este polirăşina. Rezistentă la uzură, acceptă în acelaşi timp o serie întreagă de finisaje şi poate fi modelată într-o diversitate de forme. Astfel, interioarele decorate cu antichităţi primesc foarte bine rame foto în stil vintage realizate din polirăşini care imită foarte bine lemnul. Colorate în auriu sau argintiu, cu un aspect astfel antichizat, ele copiază perfect străvechile creaţii cu ornamente complicate din perioada barocă sau rococo.

retro-boutique-rama-foto-cu-trandafiri-passione

Pentru firile romantice, fotografiile înrămate oval şi bordate cu trandafiri în relief reprezintă un cadou vintage perfect! Şi în aceeaşi notă (căci romantismul merge la braţ cu nostalgia, nu-i aşa?), ramele foto retro – dacă ni se permite exprimarea – au revenit în atenţie în ultimii ani. Ca design, acestea se potrivesc într-un living în care pe un perete zâmbeşte Marilyn Monroe prinsă într-un poster, în timp ce pe pardoseală stau aruncate perne decorative pe care stau imprimate colaje cu temele anilor ’70-’80.
Iar dacă doriţi un cadou elegant pentru a vă cuceri soacra, nu vă rămâne decât să căutaţi o ramă foto de poşetă, eventual suflată cu argint. Este discretă, chic şi ţine persoanele dragi aproape de inima posesorului. Caz în care vă recomandăm, din prudenţă, să nu vă puneţi propria poză în respectivul cadru.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*