Idei de amenajare

Accente vintage în mobilarea livingului

Amenajările cu elemente vintage devin din ce în ce mai populare şi de aici ideea acestui articol. Vă prezentăm câteva sugestii despre cum puteţi (re)folosi piese vechi de mobilă în living, frumos completate cu decoraţiuni şi accesorii patinate. Foarte important, am pornit de la ideea că demersul acesta nu trebuie să coste o avere! Veţi vedea – chiar şi un interior modern poate căpăta personalitate cu accentele vintage date de obiectele recondiţionate.

Accente vintage in amenajarea livingului

În orice încăpere o notă deosebită adaugă suprafeţele din lemn antichizat. Fie că vorbim de o masă cu blat nefinisat şi muchii tocite sau de o podea din scânduri, textura şi culoarea lemnului aduc într-o incintă în care predomină albul un contrast interesant, plăcut ochiului.

La târgurile de antichităţi sau în magazinele cu obiecte retro veţi găsi întotdeauna piese de mobilă pentru living care, cu puţin efort, se pot transforma în adevărate bijuterii. Pictaţi în albastru picioarele unei vechi mese de cafea şi în alb blatul. Refaceţi tapiţeria fotoliilor folosind pânză de sac imprimată cu motive vintage – nu costă mult, iar efectul este garantat. Recuperaţi o uşă cu vopseaua scorojită, înlăturaţi ochiurile de geam şi decoraţi peretele livingului sau, de ce nu, folosiţi-o drept tăblie pentru patul din dormitor. Vă garantăm că impactul vizual va fi unul major şi cât se poate de plăcut. Iar dacă vă plac florile, un inedit stativ pentru ghivece poate fi obţinut dintr-o banchetă veche din lemn. Altfel destul de şubredă cât să nu mai poată susţine greutatea unui om, bancheta se va dovedi în schimb suficient de stabilă pentru câteva glastre cu muşcate sau violete.

Accente vintage in amenajarea livingului

Accente vintage in amenajarea livingului

Alături de piesele de mobilă vintage, o altă componentă importantă o reprezintă decoraţiunile interioare. Iar aici posibilitaţile de improvizaţie sunt practic nelimitate. Gândiţi-vă numai: viniluri vechi, suprapuse deasupra unei comode în living evocă atmosfera retro a anilor ’70. Mai departe, pentru firile romantice, îndrăgostite de stilul shabby chic, două-trei ceşti din porţelan altfel desperecheate se transformă în minunate sfeşnice, odată umplute cu ceară. Un manechin de croitorie amplasat lângă intrarea în hol jocă un important rol decorativ, fiind un accesoriu util totodată. Şi exemplele sunt nenumărate.

retro-boutique-decoratiuni-interior-loft

Cum vă spuneam la început, accentele vintage în interioare nu sunt greu de obţinut. Şi nici costuri prea mari nu presupun. Cu puţină imaginaţie, o piesă veche de mobilă pentru living, o cutie de bomboane de acum o jumătate de secol pe noptiera din dormitor sau o păpuşă din porţelan ţes în jurul lor o întregă poveste.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*