Idei de amenajare

Ferchezuiala de Crăciun

Ce s-ar mai putea spune nou pe un asemenea subiect? Scrise şi descrise, desenate, parfumate, colorate, mai pastel sau în tuşe agresive, interioarele de Crăciun au umplut paginile revistelor de specialitate de la începuturi şi până în prezent.

De la început voi spune că pe mine mă uimeşte nevoia anuală de a schimba cromatica pomului de Crăciun. De la clasicul roşu s-a trecut la vibraţii încălecate de roşu şi auriu (cumva acceptabile). Apoi, lucrurile au degenerate într-o ţopăială antagonică spre un duo alb-albastru, cu o întoarcere Tsukahara spre o singulară străfulgerare violet (să fie ceva paranormal aici?).

În ce mă priveşte, eu pariez şi anul acesta pe clasicul roşu stropit cu auriu, plus un decor verde de ramuri înţepătoare. Bradul micuţ se va cuibări intim în ghiveci – nu că m-aş duce într-o extremă ecologistă, dar daca îi pot lăsa viaţa coniferului, de ce sa nu o fac? Iubesc în continuare luminiţele care împodobesc  pomul, cu o singură condiţie: să fie toate într-o culoare clară şi blândă. Iar la urmă, mă răsfăţ cu un praf de zăpadă artificială (recomandat visatorilor).

O pătură roşie aruncată pe canapea, perne decorative în tonuri de roşu, verde şi auriu, apoi multe multe lumânări împrăştiate în sfeşnice trăznite. Pe măsuţe, policioare sau etajere se vor găsi “crăciuniţe” ceramic pentru turte dulci, biscuiţi şi nuci caramelizate.

Interzisă aprinderea plafonierelor în perioada Sărbătorilor! La schimb, recomandăm călduros lumina indirectă – veioze, lampadare şi sclipiri de lumânare parfumată. Vin fiert, citrice, mere coapte şi colinde zurgălite blând pe seară, cu sau fără zăpadă pe la geamuri.

In ciuda unei vieţi din ce în ce mai complicate, mai zbuciumate şi mai lipsite de bucurii mărunte, eu vă invit să petreceţi aceste sărbători cât mai firesc, cât mai simplu cu putinţă. Vă invit să vă reîntoarceţi cu sufletul şi cu gândul către Crăciunul copilăriei şi să trăiţi o suspendare în timp. Să petreceţi între mirosuri familiare, lumini calde şi armonii blânde. Înconjuraţi-vă de ceea ce vă este drag şi regăsiţi-vă aşa cum sunteţi în adâncuri, luminoşi şi curaţi.

Sărbători fericite!

Semnat: Spiriduşul cu fes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*