Idei de amenajare

Decor retro pentru livingul dumneavoastră – idei de amenajare

Căldură, culoare, sentimentalism, romantism, naturaleţe – iată atributele definitorii ale stilului vintage. Un stil elegant, un stil cu o personalitate puternică, ce accentuează savoarea nostalgică a unor vremuri demult apuse.

Idei de amenajare decor living retro

În prezent, stilul vintage este stilul care a început să atragă extrem de mulţi adepţi datorită rafinamentului patinat pe care îl emană, un trend ancorat în trecut care a fost şi va fi mereu la modă.

Redecorarea retro a camerei trebuie privită ca pe o definire a propriei personalităţi. Amenajarea camerei are ca scop inducerea unei stări de relaxare, de intimidate. Într-un cuvânt – crearea unei camere cu suflet.

Facem schimbările care ne dau linişte şi care conferă caldură şi armonie. Vom avea astfel o incintă care ne defineşte personalitatea şi stilul. Se vor regăsi în aceste interioare mai ales persoanele romantic. Astfel, dacă sunteţi o persoană plină de viaţă este uşor improbabil ca stilul vintage să vi se potrivească.

Idei de amenajare decor living retro

Motivele florale reprezintă un punct forte aici, prin încărcătura emoţionala pe care acestea o conferă. Folosiţi tapet cu model floral sau tapiţerie florală pentru canapea şi fotolii, păstraţi acceaşi idee pentru feţele de masă şi imaginea de ansamblu va începe să se contureze.

Alternativ, puteţi opta pentru forme geometrice care de asemenea reliefează atmosfera retro mult dorită. În acest caz cromatica poate fi ceva mai puternică mai contrastantă, dată de alăturări inspirate de accesorii şi obiecte decorative.

Alegerea mobilei trebuie să fie şi ea în consens cu aerul retro pe care trebuie să îl emane camera. Puteţi alege între achiziţionarea mobilierului clasic din lemn cu finisări patinate sau recondiţionarea mobilei existente, dându-i un aspect puternic de vintage. Formele rotunjite cele care apar în cadrul acestui stil.

Ultimele accente retro vor fi date de accesoriile decoraţiuni care îşi vor pune amprenta asupra ambientului şi a timpului reînviat: vaze antichizate, ceasuri de perete din metal, materiale colorate, lămpi cu picior de lemn împrăştiind o lumină difuză, rame foto conturând sofisticat fotografii de familie. Cărţile pot fi aranjate în vitrine sau pe rafturi din fier forjat care vor da personalitate livingului dumneavoastră.

Idei de amenajare decor living retro

Într-un living spaţios puteti folosi lampadare înalte cu picior metalic sau paravane decorative din lemn scorojit care vor spori aerul elegant al camerei.

Cutiile în care se strâng varii mici obiecte vor completa atmosfera de poveste, ele putând fi încadrate cu uşurinţă într-un ambient retro.

Alegeţi atmosfera prietenoasă dată de ambientul retro şi veţi obţine acel spaţiu intim, personal, încărcat de amitiri şi poveşti. Alegeţi rafinamentul stilului vintage!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*